Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
18.03.2021 г.

John Deere спечели 6 награди за иновации на инженерна асоциация в САЩ

John Deere спечели 6 награди за иновации на инженерна асоциация в САЩ

Американският производител на селскостопанска техника „Джон Диър” спечели наскоро 6 награди за изключителни иновации, подобряващи производителността в селското стопанство, съобщиха от компанията. Всяка година Американското общество на инженерите в селското стопанство и биологията награждава 50-те най-иновативни инженерни продукта в областта на селското стопанство и храните (AE50 Awards) с участието на международни експерти. По традиция наградените са отличавани за изобретателност при разработване на продуктите и за спестяване на време, разходи и работа на фермерите, като същевременно се подобрява безопасността.

Наградените продукти на John Deere през тази година са системата за влагане на течни торове ExactRate, системата SmartClean за наблюдение на прибирането на реколтата от захарна тръстика, последните 2 модела комбайни от серията X9, комбайнът за захарна тръстика CH950, секционните драпер хедери HDR с твърда ножова греда и сгъваемите адаптери за царевица CF.

„Иновациите са сред основните ни ценности и наградите на инженерното общество потвърждават новаторския дух на служителите на John Deere. Няма друга селскостопанска компания, която да инвестира повече в изследвания и развойна дейност от John Deere. Нашите инженери са много горди да създават нови технологии и продукти от голяма полза за клиентите ни. Оставаме ангажирани да им помагаме да задоволяват растящата нужда на света от храни, горива, домове и инфраструктура по продуктивен и устойчив начин”, заяви мениджърът за производителността и прецизното земеделие в John Deere Джоуел Доусън.

Една от наградените иновации бе системата за внасяне на течни торове ExactRate. Тя е идеално решение за фермерите, които влагат течни торове по време на сеитба и е съвместима с определени модели сеялки на John Deere, които са с електрическо задвижване - 1775NT, 1795, DB60, DB 44 и DB66.

Системата позволява на операторите да осъществяват контрол на секциите ред по ред и спомага за намаляване на разходите за тор като изключва торенето там, където има припокриване на редове или при завиване на машината.

Системата SmartClean за наблюдение на прибирането на реколтата от захарна тръстика – първата в бранша, предлагаща добро почистване и документиране на работата на комбайните за захарна тръстика. SmartClean помага на водача да взема по-добри решения и да осигури еднороден продукт според изискванията на клиента. Чрез вградените сензори системата намалява загубите от захарна тръстика и управлява изхвърлянето на остатъците, като лисните отпадъци се насочват право към мелницата чрез автоматични настройки за скоростта на основния почистващ вентилатор. Агрономическата информация може да се документира и записва, за да осигурява моментална обратна връзка от машината към фермера чрез JDLink и Operations Center (оперативния център) на John Deere.

През лятото на миналата година John Deere представи последните 2 модела комбайни от серията X9 - X9 1000 и X9 1100. За един час, X9 1100 може да ожъне до 30 акра (121,41 декара – бел. ред.) жилава високодобивна пшеница или 183 тона високодобивна царевица. При промяна на метеорологичните условия комбайнът автоматично се настройва за работа на максимални обороти.

Комбайнът за захарна тръстика CH950 е първият двуредов в бранша, представен от John Deere през март 2020 г. в Бразилия. Той удвоява производителността и намалява загубите с 60%. И понеже е двуредов, дава възможност на собственика си да намали общите разходи по прибирането на захарна тръстика. „CH950 предоставя възможност за по-прецизно контролиране на движението при прибирането на реколтата и намалява уплътняването на почвата с 60%, за да осигури ръст на добивите и реколтата за по-продължителен период, докато същевременно използва с 30% по-малко гориво”, посочва Доусън.

Секционните драпер хедери HDR с твърда ножова греда бяха представени от John Deere през лятото на миналата година. Те предоставят възможност на фермерите отглеждащи дребнозърнести култури, маслодайни култури или соя да увеличат производителността на комбайните си за ожъната площ за час  при разнообразни култури, променливи условия и неравен или хлъзгав терен, прибирайки повече зърно. Благодарение на секционната рама, HDR хедерите осигуряват несравнимо следване на терена и равномерна височина на рязане при завои и неравен терен.

Сгъваемите адаптери за царевица CF постигат най-бързия в бранша цикъл на сгъване от 40 секунди, когато са монтирани на комбайн от серията X на John Deere. Тези адаптери намаляват оперативните разходи на фермерите, елиминирайки нуждата от колесар за транспортиране между отделните масиви. Същевременно спестяват време, защото не се налага демонтирането на хедера, качването му на колесара и последващия монтаж при пристигане на следващото поле за жътва. Освен това изискват по-малко място за съхранение след приключване на сезона. 

John Deere спечели 6 награди за иновации на инженерна асоциация в САЩ
20608
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Благодарение на прилаганата стратегия и подобрената обстановка в бранша
Deere вдигна над 2 пъти тримесечната печалба при ръст на приходите от близо 20 на сто
Важат до края на септември
Нови пакетни предложения на трактори John Deere серия 8R и прикачен инвентар KUHN
Класация
Най-добрите 8 производители на селскостопанска техника в Европа, според търговците
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини