Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
04.02.2021 г.

JCB пуска нови телескопични товарачи Agri, AgriSuper и AgriXtra

JCB пуска нови телескопични товарачи Agri, AgriSuper и AgriXtra

На специална онлайн пресконференция британският производител JCB показа редица новости за 2021-а година в сегмента на машините със селскостопанско предназначение.

JCB представи изцяло нова серия телескопични товарачи с последното поколение двигатели Stage V, които отговарят на най-високите еко-норми на европейското законодателство, имат по-висока мощност и са без EGR.

В новата серия влизат моделите с наименования: AGRI, AGRI Super и AGRI Xtra, съответно с мощност 109, 130 и 150 к.с. Важна новост е въвеждането на високоефективната и безстепенна DualTech VT трансмисия при повечето модели, включително и при новия JCB 532-60 AGRI Super. По избор на клиентите са налични и скоростните кутии: AutoShift 6, Powershift 4 и TorqueLock4 - с ръчен Powershift и блокаж на преобразувателя на въртящия момент.

Съобразно изискванията за еко-нормите и двигателите Stage V, всички модели са оборудвани със система AutoStop за изключване на двигателя с цел икономия на гориво. Системата разполага с 30 секунден брояч преди загасяне на двигателя, който може да бъде деактивиран с докосване педала на газта или джойстика за хидравликата. Новост е и разположението на ауспуха, който вече е къс и скрит под капака на двигателя.

От 2021-а година телескопичните товарачи JCB с подемни стрели от 6, 7 и 9.5 метра, вече имат като стандарт максималната скорост от 40 км.ч. В серийното производство като стандарт вече влиза и телематичната система за GPS свързаност - JCB LiveLink.

Нова серия челни товарачи

За нуждите на големите стопанства JCB показа новата серия TM - колесни телескопични челни товарачи, която включва 4 модела оборудвани с най-новите и високопроизводителни двигатели JCB DieselMAX - Stage V. Товарачите поставят нови високи стандарти в индустрията, въвеждайки 50 км./ч. максимална скорост, благодарение на 8 степенната Powershift трансмисия.

Флагманът JCB TM420S е с мощност 173 к.с., а капацитетът на товароподемност е 4100 кг. при височина до 5.45 метра. Отличителна новост е изключително просторната кабина Command Plus с перфектна видимост, благодарение на единствено голямо панорамно стъкло, а също и видео камера за обратно виждане. Опционално може да бъде оборудвана с програмируеми LED светлини, като алтернатива на стандартните халогенни.

Част от стандартното оборудване при новата серия товарачи JCB включва диференциали с ограничено приплъзване, както и автоматизирана система за контрол на налягането на гумите.

Повече мощност и подобрения за средния клас колесни товарачи

За 2021-а година JCB представи подобреният при популярните в цяла Европа, най-вече  сред зърнопроизводителите, среден клас товарачи JCB 411 Agri, 413S Agri и 417 Agri. Всички модели вече са с новите двигатели Stage V и AutoStop система. Налице е увеличена мощност - от 130 до 150 к.с. при максимален капацитет на повдигане до 9.4 тона.

Новото обозначение „S“ на JCB 413S Agri показва, че този товарач е оборудван за по-взискателни приложения; той има по-голяма мощност на двигателя, шестстепенна трансмисия Powershift и опционални диференциали с ограничено приплъзване отпред и отзад - за постигане на максимално сцепление. Тази комбинация позволява на JCB 413S да генерира върхова производителност и тягови характеристики при работа със зърно, щипка за силаж, товарене на торби с тор за торачки на полето, както и да поддържа до 50 км./ч/ транспортна скорост.

Нов ултра-компактен колесен товарач за работа във ферми

Към нововъведенията на JCB за 2021-а година влиза и новия JCB 403 Plus, който вече е с удвоена мощност спрямо предходната генерация и предоставя мощност от 50 к.с. в съчетание с хидравлична система с капацитет 60 л./мин.

Въпреки малкия си размер, JCB 403 Plus е отличен помощник за работа в тесни пространства, животновъдни ферми, конеферми, малки сгради и тесни затворени пространства. Както и при по-големите си събратя, товарачът е оборудван стандартно с новата телематична система JCB Live Link, която позволява мониторинг на всички работни процеси и състоянието на машината.

Клиентите могат да избират между хидростатична трансмисия с максимална скорост 20 или 30 км./ч. Максималният товарен капацитет при този компактен товарач е 616 кг. В зависимост от нуждите в стопанството JCB 403 Plus може да бъде поръчан без кабина -  със защитна рамка или с кабина за по-комфортна работа независимо от метеорологичните условия.

Визия в бъдещето с електрически модели JCB

По време на пресконференцията на JCB стана ясно, че британският производител продължава своите разработки за серийно производство на 100% електрически телескопични и колесни товарачи, като новият и наскоро представен изцяло електрически JCB Loadall 525-60E, както и електрическия мини челен товарач JCB 30-19E са само началото на една нова технологична революция, в която JCB показва отново лидерство и иновации.

За повече информация относно селскостопанските машини JCB можете да получите от фирма Оптиком  - Стара Загора, официален представител на марката за България.

0 700 70 705 ; opticom@opticom-bg.com , www.opticom-bg.com 

JCB пуска нови телескопични товарачи Agri, AgriSuper и AgriXtra
28663
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70
JCB Loadall III-a серия спечели наградата Машина на годината 2019
Нови технологии
Deutz AG и Manitou създадоха първия електрически телескопичен товарач
Машината е изключително компактна, а повдига до 4,3 тона на височина до 8 метра
Bobcat представя изцяло нов телескопичен товарач TL43.80HF AGRI без аналог на пазара
Телескопичните товарачи Bobcat – универсалните войници за всяко стопанство
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини