Начало » Новини » Света
01.12.2020 г.

Грузия ще субсидира брашното за задържане на ниска цена на хляба

През следващите 4 месеца
Грузия ще субсидира брашното за задържане на ниска цена на хляба

До края на март 2021 г. грузинското правителство ще субсидира брашното, за да не допусне значително поскъпване на хляба, обяви министърът на селското стопанство на страната Леван Давиташвили, цитиран от местното подразделение на агенция „Новости”. „В случая става дума за субсидиране на пшеничното брашно първи качество за удържане на цените, за да се избегне поскъпване на хляба. Програмата ще започне от тази седмица. Затова искам с максимална отговорност да заявя, че цената на хляба няма да се повищи”, категоричен бе Давиташвили.

За посочения период се фиксира цената на 50-килограмовия чувал с брашно за мелниците – 53 лари (13,29 евро по текущия курс – бел. ред.), като размерът на субсидията ще бъде до 10 лари на чувал.

Месечният бюджет на програмата е определен на 2-2,5 млн. лари (500-630 хил. евро). Като цяло за програмата са заделени 10 млн. лари.

Грузия ще субсидира брашното за задържане на ниска цена на хляба
5658

Последни материали
Виж
Кадрови смени
Ветеринарят-пчелар Ангел Мавровски е назначен за зам. директор на БАБХ
Югозападно държавно предприятие
Цените на дървесината в Югозападна България се нормализират
Сътрудничество
България и Северна Македония ще работят по ново споразумение в областта на земеделието
Заради опасения от обезлюдяването на селските райони
Испански фермери протестираха в Мадрид срещу екологичната политика
Алжир блокира вноса на френско зърно
Нов ценови скок на европейските зърнени пазари
Оферти се приемат до 28 януари
Турция обяви търг за внос на 6000 тона нерафинирано олио
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2022
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам