Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
25.09.2020 г.

Генадий Григоров: Модерната агротехника е ключова за успешното стопанство

Генадий Григоров: Модерната агротехника е ключова за успешното стопанство

Генадий Григоров от Хитрино е посветил 23 години от живота си на работата със земята и зърнопроизводството се е превърнало в успешен агробизнес, който той, заедно със семейството си, постоянно надгражда и развива чрез инвестиции в модерна агротехника и иновативни технологии. Признава, че за него едно стопанство е успешно, „когато успяваш да подменяш редовно автопарка си”: 

За нас земеделците е ясно - със стари машини няма как да правиш успешно земеделие. Успяваш ли всяка година да купуваш нова техника, за да подменяш старата, според нуждите на стопанството - това е успешно земеделие!

И действително автопаркът на стопанството доказва думите на земеделеца. В последните години той прави инвестиции в ключови машини за едно стопанство - техниката за прибиране на реколтата. Миналата година Генадий купува верижен комбайн Case IH Axial-Flow 8250 с дрейпър хедер MacDon.

Роторната технология дава на стопанина по-висока производителност спрямо обикновения сламотръсен комбайн. Не можеш, например, да минеш на по-високопроизводителна машина без да отидеш на роторен комбайн. При него овършаването е добро и начупването на зърното е много по-малко. При верижния комбайн утъпкването е минимално, в сравнение с колесния и почвата не се сбива!

Ефективността от работа на всяка машина е много важна за качеството и количеството на реколтата. Още повече, когато техниката работи в трудни условия. Комбинацията, на която Генадий залага в това отношение -  верижен комбайн Case IH Axial-Flow 8250 със система за автоматизация AFS Harvest Command и дрейпър хедер MacDon, се оказва точното решение за стопанството му.

Реално AFS Harvest Command системата за автоматизация на жътвата дава свобода на самия водач на комбайна. Като моментално, при промяна в условията на жътва, автоматично настройва параметрите на самата комбайна. По този начин се постига по-висока производителност без намесата на оператора.

След добрите резултати, постигнати с роторния комбайн Case IH и дрейпър хедера MacDon, Генадий взема решение да инвестира отново в същата комбинация от машини и от тази година жъне с двата комбайна Case IH Axial-Flow 8250.

Земеделецът споделя и опита си с новите технологии, които се прилагат в стопанството - AFS навигацията на Case IH и AFS RTK + сигнала за корекции от мрежата на Тайтън Машинъри България.

Аз вече имам три навигации от Тайтън Машинъри с корекция на сигнал и на трите машини. Първата навигация ползвам повече от година и съм много доволен. И корекционният сигнал е много добър. В помощ е - нямаш застъпване, нямаш умора на водача и можеш да следиш много други дейности, докато самата комбайна или друга техника се придвижва автоматично по полето.

Целия разговор с Генадий Григоров и споделен опит за работата му с машините на Case IH, може да откриете в сайта на Тайтън Машинъри България тук https://bit.ly/3ctbB5D

За да не пропускате нов епизод от видео поредицата „Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH, може да се абонирате за YouTube канала Тайтън Машинъри на https://bit.ly/31syJNC или да следите Facebook страницата на компанията https://bit.ly/309VULD.

Генадий Григоров: Модерната агротехника е ключова за успешното стопанство
15972
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Новият Quadtrac 715 на Case IH спечели поредна международна награда
При силен интерес премина откриването на новата база на Тайтън Машинъри в Шумен
Case IH представи автоматизирани решения и нови технологии с изкуствен интелект в помощ на фермерите
Тайтън Машинъри България показа бъдещето на земеделието и впечатли с новите модели Case IH ,Vaderstad, Tecnoma и Agrifac
Тайтън Машинъри България реализира успешно представяне и на изложението БАТА Агро 2023
Vаderstad придобива продуктовата гама междуредови култиватори от датската компания Thyregod A/S
Представеният през 1923 г. трактор празнува своята 100-годишнина
CASE IH празнува 100 години FARMALL – ЕДИН за всички
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини