Начало » Важно за фермера » Животновъдство
18.09.2020 г.

Животновъдите ще бъдат привиквани със SMS във фонда, за да доказват продажби по обвързаната подкрепа

Важно за фермерите!
Животновъдите ще бъдат привиквани със SMS във фонда, за да доказват продажби по обвързаната подкрепа

sinor

Всички животновъди, които са кандидатствали по схемите за обвързана подкрепа за Кампания 2020 г., получиха кратко СМС съобщение (SMS), с което от фонд „Земеделие” ги привикват в различни дати, за да докажат реализацията на мляко, млечни продукти или животни. Съобщението  е  изпратено до фермерите от телефонен номер 180-080, съобщиха от ведомството.

Предприетата тактика успешно ще предотврати струпването на хора в офисите по време на проема на документи, поясняват от ведомството.

В периода от 5 до 31 октомври 2020 г. ще се доказва реализацията на произведеното мляко и млечни продукти, както и продадените живи животни. Фермерите могат да изтеглят и попълнят образците на документите, с които доказват реализация на произведената от тях продукция, от интернет страницата на фонд „Земеделие”. Към приложените файлове е изготвена и подробна инструкция за тяхното попълване.

Попълненият опис по образец се подава на електронен носител в областните  дирекции на фонда. Стопаните трябва да предоставят и заверени копия на документите, доказващи реализацията на продукцията си.

Реализацията на млякото и млечните продукти се доказва за периода от 1 октомври 2019 г. до 30 септември 2020 г., съгласно разпоредбите в чл. 27в, ал. 1 от Наредба № 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.

Документи за реализация на мляко и млечни продукти се подават по четири схеми - за обвързано подпомагане на млечни крави - СМлК, за обвързано подпомагане за млечни крави под селекционен контрол - ЕЖСК (мляко), за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол – ДПЖСК (с реализация на мляко или комбинирана реализация) и за обвързано подпомагане за биволи – Биволи. Бенефициерите следва да реализират на пазара определените в нормативната уредба количества мляко и млечни продукти на глава допустимо животно по съответната схема. При попълване на документите кандидатите трябва да използват съответната бланкова таблица, според регистрацията им в ИСАК – като физическо лице, юридическо лице или едноличен търговец.

Реализираните на пазара животни се доказват по три схеми - Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници – СМКЮ, Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави под селекционен контрол – ЕЖСК (месо), Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол – ДПЖСК (с реализация на месо или комбинирана реализация). В зависимост от това къде са реализирани животните – в България или извън страната, се попълват различни типови образци.

Животновъдите ще бъдат привиквани със SMS във фонда, за да доказват продажби по обвързаната подкрепа
14631
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Производителите на картофи, лук и чесън получиха SMS за доказване на обвързаната подкрепа
Репетицията започва от днес
Без електронна система фермерите отново ще кандидатстват „на живо” за компенсаторните помощи по COVID 1
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини