Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
01.07.2020 г.

JOHN DEERE X9 – звярът пристига и в Европа

Първите комбайни ще стъпят на българска земя през 2021 година
JOHN DEERE X9 – звярът пристига и в Европа

Влажна царевица. Трудна за работа слама. Далеч от идеалните условия за жътва, притиснати от времето. Всички сме изпитвали тези затруднения. Разполагате с кратко време за прибиране на реколтата и по-малка печалба. Имате нужда от повече продуктивност и ниски загуби. Имате нужда от комбайн, който може да свърши цялата работа – ден и нощ, сезон след сезон.

Имате нужда от комбайн X9. Тези нови комбайни доставят средно до 45% повече жътвен капацитет за всякакви култури, без да жертват качеството на зърното – и всичко това използвайки 20% по-малко гориво. X9 1100 може да ожъне до 12 ха за час пшеница и може да прибере до 180 тона за час високодобивна царевица, което е повече от достатъчно да запълни 7 полу-прикачни ремаркета за час. Такава е прибиращата мощ на X, съобщават от компанията.

Комбайна е оборудван с двоен сепаратор работещ с два 60 см ротора с увеличена овършаваща площ от 45% и сепарираща площ от 80%1 за по-добро овършаване и сепариране при култури с голям обем.

Новата почистваща система предлага 36% повече почистваща площ за ефективно пълнене на бункера с чисто зърно дори при най-тежки условия на жътва.

Забележително е, че дори с 45% по-голяма овършаваща площ и 80% по-голяма сепарираща площ, външните размери са почти същите като при S790, за тесни завои и транспорт.

Вижте видео ТУК!

Машината разтоварва пълен бункер само за около минута и половина —до 189 литра в секунда! Като фермера може да избере между три дължини на шнека.

Машината е интелигентна. От вграденият приемник StarFire™ до 5 години JDLink™ Connect, новите X9 комбайни идват подготвени да улеснят вашата жътва. Настройте го и забравяте.

Автоматично поддържайте настройките на комбайна, които сте избрали чрез Combine Advisor™ и ActiveVision™ камери, за подобряване на качеството на зърното и за намаляване на загубите.Чрез In-field Data Sharing (споделяне на данни от полето), можете да споделяте карта с извършена работа и насоки за повишаване на ефективността. Machine Sync позволява на комбайна да контролира скоростта, посоката и позицията на трактора с ремарке за разтоварване, за да автоматизирате процеса по време на работа.

Освен това комбайна има 23% по-широка наклонена камера, за да обработва допълнителен поток на материала и за по-широки хедери.

Машината е оборудвана с нов 13.6-литров двигател John Deere доставя до 45% повишен жътвен капацитет, като се нуждае само от 11% повече конски сили в сравнение с S790. Получавате и 30% повече въртящ момент, за справяне с по-големи натоварвания с плавно повишение на мощността чрез новата трансмисия ProDriveTM XL.

Опростена система за задвижване с ремъци използва по-големи шайби и по-дълги ремъци за подобряване предаването на мощност и намаляване на износването.

Може да изберете колесен или верижен модел. Веригите осигуряват подобрена флотация и ви позволяват транспортни скорости до 40 км/ч.

Важно е да се отбележи, че модулираният реверс на наклонената камера ѝ позволява да се включи в реверсивно движение при пълни обороти на двигателя, за да се намали вероятността от задръстване при тежки култури.

Чрез дисплей 4600 CommandCenterTM, разположен в кабината контролирате разгъването и сгъването на мощния шнек и регулируем дефлектор за по-лесно разтоварване и обработка на растителните остатъци.

JOHN DEERE X9 – звярът пристига и в Европа
22285
 

Последни материали
Виж
Иван Капитанов е назначен на длъжността заместник-министър на земеделието и храните
Димитър Главчев е предложил длъжността да заеме Георги Тахов
Изненадваща оставка на Кирил Вътев
С иззграждане на съоръжения за съхранение на зеленчука за 8 милиона евро
Румънски кооператив ще намаляват зависимостта от вноса на кромид
Необичайно ранното цъфтене заради горещото време ги завари още слаби
Украинските градинари се оплакват от липсата на пчели
Увеличеното производство на биодизел подкрепя цените на рапичното семе в Европа
ДФЗ обяви три свободни позиции за „Старши експерт“
Свързани материали
Виж
Case IH представи автоматизирани решения и нови технологии с изкуствен интелект в помощ на фермерите
Предложенията на компанията за 2024 и 2025 г.
Тайтън Машинъри изненадва с техника, базирана на изкуствен интелект
За фермерите от Далечния изток
Русия увеличи на 20% субсидията за закупуване на трактори и комбайни
Приемът на проекти започна на 16 октомври, изчакайте нормативните промени!
С парите от ЕС лозарите няма как да купуват комбайни
Как да извлечем максимална полза от земеделската земя с правилен избор на комбайн?
Rostselmash ACROS 595 Plus - Ефективност и иновации в жътвата на зърнени култури
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини