Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
10.06.2020 г.

Компанията-майка на Deutz-Fahr вдигна годишната печалба

Намаляването на заемния капитал гарантира финансова стабилност
Компанията-майка на Deutz-Fahr вдигна годишната печалба

Снимката е юлистративна

Компанията SDF Group, която произвежда тракторите под марката Deutz-Fahr, успя да увеличи печалбата си преди данъци и нетната печалба през 2019 г. въпреки свиването на пазара на селскостопанска техника, става ясно от нейно съобщение цитирана от Агро Правда. Печалбата преди данъци е нараснала до 59,3 млн. евро от 50 млн. евро през 2018 г., а нетната печалба се е увеличила до 44,6 млн. евро от 42,2 млн. евро. Оборотът е намалял със 7,6% до 1,268 млрд. евро. Отчита се спад на заемния капитал, което е показателно за повишаване на финансовата стабилност на компанията през 2019 г.

Подразделението за производство на трактори и комбайни регистрира рекорден оборот в сегмента за лозарски комбайни от 70,7 млн. евро при годишен ръст от 55%. Като цяло оборотът е намалял заради неблагоприятните тенденции на пазара в Европейския съюз и отслабването на външните пазари. Бизнесът за производство на резервни части пък е с изключителен принос за положителните резултати, след като на платформата за онлайн продажби бе обърнато специално внимание и това ще даде възможност за повишаване на ефективността на обслужването на клиентите и през тази година.

Средствата за инвестиции в развойна дейност през 2019 г. бяха запазени на ниво от 60 млн. евро, като основната задача бе внедряването на ново високотехнологично оборудване и дигитализирането на процеса на продажби на техниката. Създаването на „високотехнологичен трактор” с включено програмно осигуряване за управление на техническия парк дава възможност за дистанционно контролиране на експлоатационните характерлистики на машината, а цифровизирането на процесите на продажби чрез разработката и внедряването на нова CRM-ситема (за управление на отношенията с клиентите) доведе до подобряване на работата на дилърската мрежа и до увеличаване на онлайн-продажбите.

„Изминалата година бе особено значима за нашата компания, тъй като от една страна постигнахме добър икономически резултат, а от друга приключихме с реорганизирането на търговската структура и с дейността по проектите за дигитализиране. Тази година се очертава особено трудна за всеки от нас, но полагаме максимални усилия, за да преодолеем затрудненията. Ще продължим да инвестираме значителни средства в научно-изследователските и конструкторските дейности. През 2020 г. ще представим редица иновативни разработки за мощните трактори, чиято цел ще бъде повишаване на ефективността на използване на машините и по-нататъшното внедряване на високотехнологично оборудване за навигация и мониторинг”, заяви Лодовико Бусолати, генерален директор на SDF Group.

Компанията-майка на Deutz-Fahr вдигна годишната печалба
14794
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Електрониката избира безпогрешно най-подходящия режим за работа
Новата серия 6 на Deutz-Fahr: мощност и технология от висок клас
В животновъдната ферма
Тежката машина е безопасна и ускорява работата на фермерите
90 МЛН. ЕВРО ИНВЕСТИЦИИ В БЪДЕЩЕТО: DEUTZ-FAHR LAND
Той ще осигури производство на 8000 трактора годишно
Новият производствен център DEUTZ-FAHR LAND ще бъде готов през 2016 г
Необходимия трактор - DEUTZ-FAHR серия 5G
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини