Начало » Новини » Страната
21.05.2020 г.

Електронна платформа за почивки в България ще рекламира и родните храни

Електронна платформа за почивки в България ще рекламира и родните храни

За да подкрепят вътрешния туризъм, представителите на три министерства съвместно бизнеса са подготвили безплатна интернет платформа „Преоткрий България”, която официално беше представена днес пред журналистите. С тази платформа желаещите да резервират почивката си по Черноморието и планинските ни курорти ще получат пълна информация за цените и условията в хотелите плюс подробности за доставките на български храни с доказано качество, като в отделни секции от тази платформа българските производители биха могли да рекламират и своите продукти.

Новата електронна резервационна система беше представена днес от министрите икономиката Емил Караниколов, на туризма Николина Ангелкова, на земеделието Десислава Танева и на представители на големите търговски вериги, комисията по стоковите борси и тържища и др. По новата платформа се работи от три седмици, като първоначалната идея е свързана с подкрепата на българските храни от страна на търговските вериги. Постепенно тя се разраства и по отношение на защитата на родния туризъм, който е основен потребител на българска прясна продукция.

Плюсът на новата система е, че в платформата могат да се включват редица родни компании не само от хранителната индустрия, но и от други области като примерно бензиностанции, които ще издават ваучери за гориво с намалени цени за семейства, които са резервирали почивката си чрез този сайт.

Земеделският министър Десислава Танева обясни, че контролът на фирмите, доставящи пресни продукти, месо и мляко за хотелите ще се осъществява от Българската агенция за безопасност на храните. Самите търговци пък са на финалната права за подготовката на стандартите, на които стоките, предлагани чрез тази платформа, трябва да отговарят.

Системата ще търпи развитие, като много скоро към нея ще бъде включена и Комисията за защита на потребителите, която също ще извършва необходимия контрол, обяви Караниколов.

Електронна платформа за почивки в България ще рекламира и родните храни
6142
 

Последни материали
Виж
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Мнението на бранша
Бизнесът иска затвор за причинителите на птичи грип от малките дворове
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини