Начало » Новини » Света
14.05.2020 г.

Синджента предлага средства за иновации в производството на растителни протеини

Синджента предлага средства за иновации в производството на растителни протеини

Световният гигант в биотехнологиите Syngenta и компанията за дялови инвестиции Radicle Growth обявиха конкурс за иновативни решения в подкрепа на бъдещето на растителните протеини, за чиито награди заделят общо 1,25 млн. долара, става ясно от съобщение, публикувано на официалния уебсайт на „Синджента”. В рамките на Radicle Protein Challenge ще бъдат определени 2 компании , предложили решения за нови или експериментални източници на растителни протеини или технологии за трансформирането им, които решават проблеми от тяхното производство до устойчивото селско стопанство. „Syngenta и Radicle търсят предприемачи от компании на всяко ниво и целия свят, които да подадат заявки за получаване на инвестиции на стойност 1,25 млн. долара, ускоряващи внедряването на техните технологии. Победителят в надпреварата ще получи 1 млн. долара, а заелият второто място – 250 хил. долара”, уточняват от Syngenta. Всъщност победителите ще спечелят не само значителен инвестиционен ресурс, но и достъп до значителния опит в селскостопанския бранш на Syngenta и Radicle и по-конкретно до световните агротехнически мрежи за популяризиране на своите технологии, както и индивидуална програма за своя растеж от Radicle.

Заявки за участие се подават до 29 май, като след няколкомесечна оценъчна дейност ще бъдат избрани между 4 и 6 финалисти, които ще имат възможност да защитят идеите си през есента. В журито ще участва главният изпълнителен директор на „Синджента” Ерик Фирвалд.

„Иновативните източници на растителни протеини придобиват все по-голямо значение заради ускоряването на ръста на световното население. Ние с удоволствие си сътрудничим с Radicle и предприемачи от целия свят за ускоряване на иновационните процеси и аз с нетърпение очаквам появата на множество съзидателни идеи. Нашата мисия е да помагаме на фермерите да използват максимално ефективно наличните ресурси и да отглеждат нужните на всички култури по екологично чист и здравословен начин, включващ осигуряването на по-добри продукти, технологии и агрономски съвети”, изтъкна Фирвалд.

На свой ред управляващия партньор в Radicle Growth Кърк Хейни посочи проучване на Gallup, според което почти една четвърт от американците са намалили консумацията на месо повече от когато и да било досега. „Това увеличи търсенето на продукти от алтернативни селскостопански източници в сравнение с традиционните и по-точно с растителен и клетъчен произход”, добави Хейни. По негови данни много компании, които са се насочили към това направление, работят упорито върху планове, чиято реализация се очаква в близко бъдеще. Но получаването на продукт, който да задоволи потребителското търсене, е само половината от резултата, тъй като цените също трябва да бъдат адекватни. „С нетърпение очакваме появата на компании в този сегмент, които ще се стремят към ръст, и искаме да им предоставим капитала, необходим за преодоляване на трудностите в това отношение и със стремителното увеличаване на потребителското търсене”, категорчни са от компанията за дялови инвестиции.

Syngenta е сред световните лидери в селскостопанския сектор, насочени към осигуряване на храна за човечеството с грижа за планетата. Целта на компанията е подобряване на екологичната и икономическата стабилност, на качеството и безопасността на селското стопанство при използване на световните научни достижения и иновативни решения за растителна защита. Технологиите, внедрявани от компанията, помагат на милиони фермери по целия свят да използват по-добре ограничените селскостопански ресурси. Персоналът на компанията надхвърля 28 хил. души в 90 държави по целия свят и те работят усилено за усъвършенстване на отглеждането на селскостопанските култури. Благодарение на партньорството и сътрудничеството с други компании, както и на Плана за успешен растеж, реализиран от компанията, тя се стреми да подобри производителността в селското стопанство, да предпази плодородните земи от ерозия и запустяване, както и да съдейства за увеличаване на биоразнообразието и възраждането на селските общности.

Radicle Growth е базирана в Сан Диего, щата Калифорния. Инвестира основно в начинаещи компании в секторите на селското стопанство и хранителните технологии с идеята за пълно реализиране на потенциала им. Освен осигуряването на начален капитал компанията създава благоприятни условия за активен растеж на стратези-иноватори в селскостопанския бранш. Усилията й са насочени към запълване на пазарните ниши чрез откриването на най-иновативните технологии и ускоряването на развитието им с реализирането на редица инициативи за създаване на добавена стойност. Сред инвеститорите в компанията са Bayer Crop Science и DuPont Pioneer.

Синджента предлага средства за иновации в производството на растителни протеини
8012
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Шест съвета как да спрете разпространението на ToBRFV
Далновидното решение за първо третиране в житни култури
Иновативни сортове от Синджента обещават успешна реколта в зеленчукопроизводството през 2024 г.
Салатата Канариоле е търсена от потребители и производители и през лятото
Новият сорт Виго за ефективна борба със зелената мозайка
Syngenta и Four Growers Inc. създават бъдещето на производството на домати
Роботизираното реколтиране на домати позволява по-бързи иновации в земеделието
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини