Начало » Пазари » Животинска продукция
03.05.2020 г.

Месопреработватели във Франция и Румъния разширяват производството

Въпреки ограничителните мерки покрай коронавируса търсенето расте
Месопреработватели във Франция и Румъния разширяват производството

Цените на свинете във Франция остават относително стабилни въпреки затварянето на ресторантите и свиването на износа, съобщи електронното издание EuroMeatNews. „От началото на сдържащите мерки на 17 март цената на свинското се задържа на добри нива с изключение на спада от 3,4 евроцента за килограм трупно месо на 23 април, но това е свързано по-скоро с 4-дневните работни седмици покрай празниците (1 и 8 май са официални неработни дни във Франция). При живите свине цените са се понижили с 5,4% между 16 март и 23 април”, се посочва в последния доклад на компанията за пазарни анализи и прогнози Genesus Inc.

Свиневъдството във Франция изглежда печели от постоянното търсене на вътрешния пазар и късите вериги за доставки. На практика „през март някои месопреработвателни предприятия увеличиха производството с 20-30%”, коментира Филип Майтроа, директор за френското подразделение на Genesus.

За подобно развитие на нещата се съобщава и в Румъния, където втората по големина кланица вв страната Abator Peris взе решение да инвестира 2 млн. евро в разширяване на производството заради нарасналото търсене на свежа продукция. Кланицата има договори за доставки с 46 местни ферми и зарежда с прясно свинско 24 магазина в Букурещ и хипермаркети в цялата страна. Досега зависимостта на Румъния от вноса на свинско достигаше 70%, но проблемите с логистиката в рамките на ограничителните мерки за борба с коронавируса и все по-доброто възприемане на местната продукция от населението на страната са на път да променят това съотношение. 

За разилка от положението в Европейския съюз пазарът на червени меса в САЩ е на път да се срине, след като в много местни заводи за преработка на месо бяха регистрирани болни от коронавирус. Валожи се президентът на страната Доналд Тръмп да активира закон от времето на Корейската война (1950-1953 г.), за да накара заводите да не затварят, каквито са изискванията при откриването на заразени работници. 

Месопреработватели във Франция и Румъния разширяват производството
14812
 

Последни материали
Виж
Сдружение от 6-ма производители
Фермери от Ихтиманско излизат със собствена марка брашно
Има увеличение на цените във всички групи растениевъдни култури
Индекси на цените на производител в селското стопанство
Разпространение
Пет огнища на шарка по овцете са открити в община Павел баня
Лошото време през пролетта и летните жеги тормозят пчелите
Добивите от пчелен мед у нас се очертават наполовина на миналогодишните
Притесненията за последиците от сушата се оказват неоснователни като цяло
Качеството на меката пшеница от новата реколта във Франция е добро
Щетите са в процес на изясняване, образувано е досъдебно производство
Жена подпали стопанска постройка на съсед при варене на компоти
Свързани материали
Виж
Притесненията за последиците от сушата се оказват неоснователни като цяло
Качеството на меката пшеница от новата реколта във Франция е добро
Ваксината може да защити частта от стадото, която все още не е заразена
Франция масово ваксинира животните срещу Син език
Забраниха продажбата на 186 тона сирене от ферма във Франция
Сушата обаче влошава състоянието на царевица точно преди опрашването
Жътвата на пшеницата и ечемика във Франция върви изпреварващо
Огнище на заразна нодуларна кожна болест по говедата е открито във Франция
Въпреки слабото повишение на прогнозите спрямо майските очаквания
Франция очаква най-слабия износ на мека пшеница в историята на наблюденията
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини