Начало » Пазари » Животинска продукция
12.05.2017 г.

Дори мазните сирена, млека и сметаната не повишават риска от инсулт или инфаркт

sinor

Статия, публикувана от международна група специалисти в изданието European Journal of Epidemiology, опровергава изключително разпространената представа за вредата от млечните продукти, съдържащи голям процент мазнини. Авторите на материала анализирали данните, публикувани в по-ранни 29 изследвания по въпроса и проведени през последните 35 години в различни части на света с участието на почти 950 хил. души.

Всички проучвания били посветени на връзката между консумацията на млечни продукти и повишения риск от преждевременна смърт, включително заради проблеми със сърцето и съдовата система.

При настоящия анализ не била открита никаква връзка между повишения риск от развиване на заболявания на сърдечно-съдовата система от участниците в изследванията и това в какви количества и доколко мазни млечни продукти са консумирали.

Нещо повече, анализът показва, че ферментиралите млечни продукти (сметана, кисело мляко, някои сирена и др.) действат точно в обратната посока – макар и в малка степен, те понижават вероятността от възникване на проблеми със сърцето и съдовата система.

Дори мазните сирена, млека и сметаната не повишават риска от инсулт или инфаркт
6678
 

Последни материали
Виж
Отворено писмо
От аграрната камара питат дали има риск от неизплащане на украинската помощ
Кои видове риба могат да ви докарат паразити
Агростатистика
Вече са засети над 5 милиона декара с пролетни култури
Последна справка на БАБХ
Разпространение на вредителите в посевите в страната
Открития
Добавяйки калций в почвата, се намалява отделеният въглероден диоксид
Изгодно финансиране на групи и организации на земеделски производители
Свързани материали
Виж
Държавна комисия по стоковите борси и тържищата
Март 2023 г. уцели върха в цените на сиренето и кашкавала, но 2024 г. започва със спадове
Млечните продукти, произведени в България през 2023 г., са най-скъпите за последните 8 години
БАБХ: 12 000 т. имитиращи продукти са произведени, а не консумирани у нас за 2023 г.
Заради изискване за по-висок дял на овче и козе мляко в продуктите
Производителите на сирене в Кипър спират работа от 10 януари
Благодарение на въведените нови преработващи мощности за мляко
В САЩ очакват ръст в производството и износа на сирене
Турски домати и сирене получиха статут за защитено наименование за произход от ЕС
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини