Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.01.2024 г.

Чорба от кисело зеле по селски

Чорба от кисело зеле по селски

Нарязваме ситно праза и зелето, заливаме ги със зелев сок и варим до омекване. Прибавяме нарязаните туршиени пиперки  и ориза и продължаваме да варим. След 15-20 мин сипваме ориза и червения пипер. Варим още 10 мин, пускаме лютите чушлета, поръсваме с черен пипер. Поднасяме чорбата топла или студена.

Продукти: около 500 г кисело зеле, 2 –3 стръка праз, 3-4  чушки от туршия или сушени червени пиперки,  2-3 люти червени чушлета от туршия, 4-5 с.л. ориз, 2 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, 2 л зелев сок.

Чорба от кисело зеле по селски
2978
 

Последни материали
Виж
Кюстендилските ще излязат на пазара в края на май
Череши от чужбина и парници вървят по 40 лева килото
По християнска традиция яйцата са задължителни на трапезата на Великден
Честито Въскресение Христово!
Цялата партида е изтеглена от пазара и насочена за унищожаване
Спряха дейността на производителя на козунак с батерия, продаден в столичен магазин
Съответно и закупените количества намаляват
Пшеницата продължава да поскъпва на търга в Алжир
Възможност от локални наводнения
Жълт предупредителен код за обилни валежи обяви за днес НИМХ
Щетите още не са изчислени, но на места достигат 85-90 на сто
Силна градушка опустоши лозя в Бургундия
Свързани материали
Виж
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Зарязване на лозите край Поморие
На Трифон Зарезан лозарите поискаха внимание от властта върху сектора
Празена чорба със зелев сок
Боб чорба с цвекло и целина
Български борш
Бобена чорба с домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини