Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.08.2023 г.

Свинско по табиетлийски

Свинско по табиетлийски

Кипваме 1/2  л вода  и пускаме в нея нарязаните морков, целина и магданозени корени. Нарязваме месото, натриваме го със сол и черен пипер, сминдух, босилек, чубрица, естрагон на вкус и натрошената суха червена чушка. Заливаме го с виното, покриваме и оставяме да престои така 4 часа. После го изсипваме в тавичка, както е с виното и подправките. Поръсваме го с половината масло, сипваме и половината от бульона и зеленчуците от него и слагаме ястието да се пече в умерено загрята фурна. Запържваме брашното в малко масло и го разреждаме при непрекъснато бъркане със соса от печенето на месото и останалия бульон. Оставяме получения сос да се посгъсти. Поднасяме опеченото свинско месо залято с него.

Продукти: 1 кг свинско месо, 60 г масло, 2 с.л. брашно, 1 морков, парче целина, 1-2 корена от магданоз, 1 ч.ч. червено вино, черен пипер на зърна и отделно смлян, 2 дафинови листа, 1 суха червена чушка, 3 зърна бахар, сминдух, босилек, чубрица, естрагон.

Свинско по табиетлийски
3721
 

Последни материали
Виж
На месечна и годишна база през април и първите 4 месеца на годината
Износът на мед от Украйна нараства стремително
Петима души са задържани след разследване на ГДБОП
Разкриха схема за злоупотреба с евросредства в земеделието
Производител в Кюстендилско обаче се опасява от напукване на плодовете
Черешите от Петрич поевтиняват на пазарите в югозападна България
Представят и условията за изпълнение на одобрени проекти по мярка 6 от ПРСР
Разясняват възможностите за подпомагане по стратегическия план в Опака
Над 600 декара територии са залесени в обхвата на СЗДП през пролетта
Стопаните ще бъдат обезщетени от МОСВ
В Смолянско са регистрирани 15 щети от мечки през април
Свързани материали
Виж
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Забавяне на производството
Глобалният пазар на свинско месо под натиск – Rabobank
Вносът продължава да намалява, при това на все по-ниски цени
Китай увеличи производството на свинско и сви поголовието
Цената нараства двойно и тройно от производител до купувач
Само 35 на сто от продаваното свинско у нас е родно производство
Малък марж kd печалбите
Ниски печалби в свиневъдния сектор заради свитото потребление на месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини