Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.10.2022 г.

Туршия от бамя

Туршия от бамя

Подбираме прясна млада, с недоразвити семена бамя и я накисваме за 8-10 часа в разтвор от сол и оцет (150 г сол и 150 г оцет на 5 л вода), за да отстраниме лигавите вещества в бамята. Отцеждаме и я нареждаме в буркани. Между редовете слагаме листа от целина, а отгоре – ситно настърган хрян. С охладената марината заливаме бамята. Ферментацията продължава 10-15 дни. Съхраняваме на хладно място.

Продукти: 3-4 кг бамя, листа от целина; за маринатата: 2,5 л вода, 200 мл оцет, 150 г сол

Туршия от бамя
8225
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Сеем бамя в градината
Бамя с домати и чесън
Плакия от бамя и гъби
Настанете я в градината след трайно затопляне
Бамята ражда до първи слани
Oбича високите температури и горещото време
Бамята (Abelmoschus esculentus)
Супа от бамя
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини