Нарязваме гъбите на пластини, чушките – на кубчета, морковите - на кръгчета. Доматите смачкваме направо в буркана. Измитото и подсушено месо изпържваме в зехтина, намаляваме огъня и пържим още 12 мин. Изваждаме го, поръсваме го със сол и черен пипер и го поставяме на топло. В останалата мазнина изпържваме гъбите и зеленчуците, прибавяме доматите и зелените подправки. Овкусяваме и задушаваме 10 мин под похлупак. Кипваме бульона и заливаме с него кус-куса, сваряваме го и го подправяме с маслото. Нарязваме месото на парчета и го гарнираме със зеленчуците и кус-куса.
Продукти за 4 порции: 500 г гъби, 2 разноцветни чушки, 500 г моркови, 1 буркан белени домати в собствен сос, 400 г свинско филе, 1 ч.л. зехтин, сол, смлян черен пипер, 150 г кус-кус, 300 мл бульон, 1 ч.л. масло, зелени подправки според предпочитанията.