Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
01.02.2022 г.

Бобкат представи първия в света изцяло електрически компактен верижен товарач

В отговор на нуждите на клиентите за максимална устойчивост и производителност
Бобкат представи първия в света изцяло електрически компактен верижен товарач

На проведеното през месеца в Лас Вегас тазгодишно издание на Изложението за потребителска електроника, което е сред най-авторитетните технологични събития в света, Doosan Bobcat представи новия си изцяло електрически компактен верижен товарач Bobcat T7X. Това е първата напълно електрическа машина от този вид, предлагаща всички предимства от премахването на хидравличните системи, съставки, емисии и вибрации, което гарантира по-чиста и тиха дейност. Товарачът получи 2 награди за иновация на изложението в категориите "Интелигентни превозни средства и транспорт" и "Умни градове". Наградите за иновации на изложението се връчват за разнообразни категории технологични продукти и са изключително признание за класираните най-високо във всяка от тях.

Bobcat T7X се захранва изцяло от батерии и е създаден поначало за по-висока продуктивност с електрическото задвижване и придвижване, по-тих  с високоефективен въртящ момент и по-мощен от всеки гъсеничен товарач с дизелово гориво, появил се преди него – и всичко това при премахването на всякакви въглеродни емисии. В T7X традиционното хидравлично работно звено е напълно заменено с електрическа двигателна система, състояща се от електрически цилиндри и електрически задвижващи мотори, което означава, че почти няма течности. Новият изцяло електрически T7X използва малко под 1 литър щадяща природата охлаждаща течност в сравнение с около 216 литра при дизеловия или хидравличния вариант на модела. Изцяло електрическата платформа осигурява моментално мощност и върхов въртящ момент при всяка работна скорост, като водачът вече не трябва да чака обичайната хидравлична система да набере мощност.

Душата на T7X е мощна литиево-йонен акумулатор от 62 киловата, разработен от технологичния партньор Green Machine Equipment. Въпреки че приложенията са различни, всяко зареждане осигурява поддържане на обичайните ежедневни дейности и използването на интелигентни работни режими в продължение на 4 часа при непрекъсната работа и за цял ден при престои. Интелектът на системата за управление на захранването е програмиран да усеща кога натоварването се увеличава, но автоматично намалява мощността, когато не е необходима, за да се запази общото потребление на енергия и да се удължи периода за работа на машината.

Bobcat T7X работи с нулеви вредни емисии, шумът и вибрациите от машината са силно намалени. Действа тихо и ефективно в чувствителни на звук зони и на закрито, което значително понижава нивата на шума и подобрява работната среда. Освен това може значително да понижи ежедневните оперативни разходи, като се има предвид намаляването на годишните разходи за поддръжка и неизползваното дизелово гориво, двигателно масло и части за отработени дизелови течности и хидравлика.

Bobcat T7X първоначално е разработен за северноамериканския пазар, но са планирани вътрешни тестове и събиране на отзиви от клиенти за региона на Европа, Близкия изток и Африка, за да бъде определен неговият търговски потенциал. Според Виджан Нерва, директор за иновациите в подразделението на Doosan Bobcat за посочения регион, товарачът е разработен за задоволяване на нуждите и преодоляване на предизвикателството в световен мащаб и отзивите ще помогнат да бъдат проучени по-добре изискванията на тамошните клиенти, преди да бъдат взети търговските решения.

На пресконференцията на компанията в рамките на дните на средствата за масова информация на изложението в Лас Вегас северноамериканското подразделение на Doosan Bobcat обяви стратегическо партньорство с базираната в Южна Каролина Sunbelt Rentals, водеща компания за отдаване на техника под наем в Северна Америка с над 1000 търговски обекта и със силно присъствие в Европа и най-вече във Великобритания, Германия и Франция. В рамките на партньорството Sunbelt Rentals се ангажира със значителни вложения в голям парк изцяло електрически компактни верижни товарачи Bobcat T7X и електрически компактни багери в Северна Америка, които ще бъдат брандирани съвместно и готови за продажба от 2022 г. Така Sunbelt Rentals ще бъде първата компания за отдаване на машини под наем на национално ниво в САЩ, която ще разполага с технологията с електрическо захранване на Bobcat и ще я предлага на клиентите, поддържайки ангажимента към околната среда, обществото и управлението и на двете компании.

"Doosan Bobcat е в челните редици на иновациите и сме горди да представим първи изцяло електрическата технология на T7X, за да помогнем на клиентите да постигнат максимална устойчивост и производителност. Оставаме съсредоточени върху предоставянето на решения и продукти, осигуряващи възможност на хората да постигат повече и да градят един по-добър свят", заяви Скот Парк, президент и главен изпълнителен директор на Doosan Bobcat.

"Тази машина е технологично постижение за „Бобкат” и за целия бранш. Ние предизвикахме статуквото, за да предоставим свързана, изцяло електрическа машина, проектирана за мощност и производителност, които досега не бяха възможни. Възхитени сме да споделим този напредък със света и се гордеем с упоритата работа, която беше положена, за да се превърне той в действителност", сподели на свой ред Джоуъл Хъниман, вицепрезидент на световните иновации в Doosan Bobcat. 

Бобкат представи първия в света изцяло електрически компактен верижен товарач
10697
 

Последни материали
Виж
Азия се затопля по-бързо от средното за света
Азия е най-засегнатия континет от промените в климата
Предстоящо
На 24 април Главчев, Петкова и Тахов се срещат с фермерски организации
БАБХ
От днес започва пролетната ваксинация на лисиците срещу бяс
Инспекция по труда
Гергьовден няма да се компенсира с допълнителен почивен ден и 7 май ще бъде работен
Служебен министър на иновациите и растежа
Росен Карадимов: Ще изработим нова стратегия на Българската банка за развитие
Могат да участват фирми в областта на хранително-всуковата промишленост и агросектора
На 25 април се организира българо-украински бизнес форум
Свързани материали
Виж
Bobcat помогна за възстановяването на 553 предприятия пострадали от земетресението в Турция
Компактните колесни товарачи L75 и L85 са усъвършенствани с характеристиките на високотехнологичния модел L95
Мегатрон става официален представител на John Deere и за Словения
НОВ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT
Bobcat пуска нова серия косачки за професионална употреба
Новости на БАТА АГРО
С новата R-серия товарачи на BOBCAT пълните складовете скоростно
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини