Патладжаните се разрязват на две равни половини. Извълбава се всяка половинка, това става лесно, ако първо разрежете на квадратчета вътрешността на патладжана и изгрбете с лъжица. Поръсват се със сол и се оставят да престоят за 30 минути. Изрязаните кубчета от патладжана също се осоляват и оставят да се отцедят. Подсушените патладжани се запържват от всички страни в сгорещено олио, за кратко. После ги премествате в тава.
В същата мазнина запържвате и нарязаните на дребно лук и моркови. Когато омекнат, се добавя кубчетата патладжан. Прибавят се и нарязаните на ситно домати. Оставяте на котлона докато цялата смес се сгъсти.
След като сместта се сгъсти с нея пълните половинките патладжани. Слагате във фурната и готвите до готовност около 30 минути на 200 градуса. Поръсвате с магданоз и сервирате.
Продукти: 5 патладжана, 3 глави лук, 2 моркова, 4 домата, 5 скилидки чесън, 1 връзка магданоз, олио, черен пипер, дафинов лист, бахар, сол