Начало » Новини » Света
26.05.2021 г.

Забавно селско стопанство - как се прави в Пекин

Забавно селско стопанство - как се прави в Пекин

Властите в китайската столица Пекин възнамеряват да развият агротуризъм чрез цифрови пътеводители и насърчаване на отдиха на градските жители в местните села. В тази връзка на 22 май в район Хайдиан се проведоха две събития: Конференция за насърчаване на селскостопанския туризъм в Пекин и 21-вия фестивал на черешата, на която присъстваха експерти в областта на развлеченията и селскостопанския бизнес, представители на академичните среди и бизнеса, както и кметове на села, съобщи Beijing News цитирани от Агро ХХ.

За овцевъда Ахмед Назми от Белоградец агротуризмът е добра алтернатива за бранша

Досега 7 района в Пекин са получили титлата "Национална демонстрационна зона за земеделие и селски туризъм", има 21 национални демонстрационни обекта за селски туризъм, определени са 38 красиви села за отдих, които могат да бъдат посетени, както и редица агропаркове и селски къщи за посрещане на гости.

По време на конференцията беше представена "Jinghua Xiangyun" - преносима цифрова платформа за услуги в областта на мини селския туризъм, която осигурява достъп до повече от 10 маршрута за отдих, както и до ръководства за селата, агропаркове отдих и селски къщи за гости.

Мин Цинвен, изследовател в Центъра за изследване на ресурсите към Института по географски науки и изследване на природните ресурси на Китайската академия на науките, беше интервюиран от Джоу Хуайцзюн, репортер на Beijing News, след срещата.

Той каза: "Селското стопанство се развива и днес се наблюдава тенденция към многофункционалност. Първоначалното земеделие се е използвало само за производство на храна. Сега обаче функциите са се разширили от чисто икономически към културни, екологични и други аспекти. Изграждането на селското стопанство за отдих в Пекин трябва да осигури места за отдих на над 20 милиона души."

Забавно селско стопанство - как се прави в Пекин
7040
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини