Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
01.03.2021 г.

Кубота инвестира в брането на плодове с летящите роботи на Tevel

Кубота инвестира в брането на плодове с летящите роботи на Tevel

След година на смут и несигурност около коронавирусната пандемия „Кубота” насочи поглед към бъдещето и вложи общо 20 млн. долара в дружеството за рискови инвестиции Series B на Tevel – базираният в Израел световен лидер в сегмента на летящите роботи за бране на плодове, работещи с минимален брой оператори, съобщиха от японския производител на селскостопанска техника и двигатели. С инвестицията в Tevel „Кубота” направи крачка в посока на ускоряване на своята иновационна философия с цел създаването на нови възможности за бизнес, продукти и услуги в селскостопанския бранш. При положение, че пандемията остави глобализацията на кръстопът, Kubota Group възнамерява да разшири своите насочени към общността бизнес операции, за да предостави цялостни и съвместни решения, технологични подобрения и уникална стойност на клиентите си във всички сегменти на своя бизнес.

Всяка година в света на 70 милиона хектара се произвеждат над 800 милиона тона плодове на стойност 1 трлн долара. Фермерите харчат годишно 100 милиарда долара за бране на плодове и наемат над 10 милиона сезонни работници за кратко, за да приберат реколтата. Все по-трудно става обаче тези сезонни работници да бъдат намерени, наети, обучавани и да им бъдат осигурени временни жилища. Снабдяването и дейността на работниците при прибирането на реколтата са свързани с големи разходи, които излагат на риск инвестираните средства и печалбата за сезона, както и възможността им да оберат всички плодове в рамките на кратък срок и при силна конкуренция от страна на останалите производители. Нещо повече, чрез усложненията при пресичането на границите и при международните пътувания през периода на пандемията, коронавирусната криза допълнително задълбочи недостига на работна ръка и увеличи риска в производството на плодове, ограничавайки достъпа до работници мигранти. Поради това решението на Tevel увеличава световната продоволствена сигурност, подсигурявайки подготвена и надеждна верига за доставки.

Основаната през 2017 г. Tevel разработва летящи роботи за бране на плодове, съчетаващи изкуствен интелект с компютърно зрение, усъвършенствана роботика, аеронавигационно инженерство, свръхмодерен контрол на полета и получаване и синтез на данни. Израелската компания е преодоляла многобройни технологични предизвикателства, като очакванията са да започне масови продажби през тази година. Решението на Tevel осигурява най-голяма производителност при най-ниски разходи заедно с високо ниво на гъвкавост, което дава възможност за прибиране на реколтата от много видове плодове. Стратегическото позициониране на Kubota като лидер в световното земеделие и производството на оборудване заедно с Tevel ще даде нови сили в развитието на компанията в посока на пестящи труда автоматизирани технологии за бране на плодове и ще предостави възможност за започването на бизнес с решения, използващи тези технологии, което на свой ред ще допринесе за спестяване на труд и подобряване на ефективността в селското стопанство.

През цялата си история Kubota отново и отново показва ангажираността си в решаването на обществените предизвикателства. По своя път компанията ще запази старанието си да дава своя принос в решаващата област на храната, водата и околната среда. Като пример за това старание може да послужи 2019 г., когато Kubota основа „Център за иновации“ в Япония и Европа като подразделения за създаване на нови бизнес дружества, продукти и услуги. Тези подразделения помагат за създаването на среда, която насърчава и популяризира иновациите чрез партньорства с други фирми като например начинаещи компании в областта на селскостопански технологии, със земеделски производители, изследователски институти и университети.

„Чрез по-нататъшни иновации ние ще продължим да предоставяме на света своя принос в областта на храната, водата и околната среда, гледайки напред към обществото след коронавируса“, заявява Юичи Китао, председател и оперативен директор на Kubota Corporation.

„С инвестицията ни в Тевел се сдружихме с една от най-напредналите технологични компании в брането на плодове. Kubota е ангажирана да помогне за решаването на проблемите на производителите на плодове, свързани с гарантиране на сигурност по отношение на сроковете и качеството на прибирането на реколтата и за справянето с увеличаващите се проблеми с работната ръка, пред които са изправени производителите днес”, коментира Петер ван ден Влугт, генерален мениджър на Иновационния център на „Кубота” в Европа.

Кубота инвестира в брането на плодове с летящите роботи на Tevel
19814
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Кубота на второ място по продажби на трактори
Агромашина Пазарджик бе домакин на новото обучение от Kubota, акцентирайки върху иновациите в селскостопанската техника
Кубота отново е в челната тройка на земеделската сцена за 2023 г.
Kubota Bulgaria зае второто място по регистрирани продажби на трактори в България
Kubota Bulgaria е спонсор на престижната Купа на България по прескачане на препятствия с коне
Kubota си сътрудничи в Югозападна Франция с Agri Sud-Ouest Innovation
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини