Начало » Новини » Света
25.02.2021 г.

До 12 март се удължава приемът на проекти за информираността на лозаро-винарския сектор

Фонд „Земеделие”
До 12 март се удължава приемът на проекти за информираността на лозаро-винарския сектор

sinor

Фонд „Земеделие“ удължи приема на документи по мярка „Информиране в държавите членки“ от Националната програма за подпомагане в лозаро-винарския сектор 2019-2023 г. от 24 февруари до 12 март 2021 г., съобщиха от ведомството. Това е станало по искане на бранша, който се е затруднил с набавянето на документи заради епидемиологична обстановка.

Тази мярка ще се приложи за първи път тази година, като планираният бюджет за 2021 г. е малко над 3 милиона лева.

Мярката има за цел да информира потребителите за отговорната консумация на вино и за риска, свързан с покупката на алкохол. Парите ще се дават и за популяризиране на помощта за въвеждане на защитено наименование за произход (ЗНП) и защитено географско указание (ЗГУ) по отношение на специфичното качество, репутацията или други характеристики на виното, дължащи се на специфичната му географска среда или неговия произход.

Допустимите за финансиране дейности са свързани с провеждане на информационни кампании в медиите, изработване на информационни материали като брошури, дипляни, фалери, плакати, билбордове и др., създаване на уебсайт, участие в мероприятия, изложения, панаири, фестивали и конференции и др.

За подпомагане имат право да кандидатстват организации на производители на лозаро-винарски продукти, асоциации на организации на производители на лозаро-винарски продукти, междупрофесионални организации по Закона за виното и спиртните напитки, професионални организации, работещи основно в лозаро-винарския сектор, както и  държавни органи и институции, чиято дейност е свързана с насърчаване на бизнеса.

Срокът за изпълнение на информационните проекти е от 1 до 3 години от датата на сключване на договора с фонд „Земеделие“. Максималната стойност на един проект не може да надвишава 700 000 лв. годишно и 2 000 000 лв. за тригодишен период.

В случай че кандидатите изберат да изпълняват дейности, свързани с популяризирането на вино без ЗГУ и ЗНП, те ще имат право единствено на финансиране от Европейския съюз в размер до 70% от стойността на информационните им проекти. Ако кандидатите изберат дейности само за вина със ЗНП или ЗГУ, ще могат да получат до 70% европейско финансиране и до 10% национално съфинансиране.

Документите за подпомагане се подават лично или чрез упълномощено лице в Централно управление на ДФ „Земеделие“, ул. Гусла № 3, отдел „Вино, промоционални програми и лицензии“, след предварително записан час на един от следните телефони: 02/81 87 513, 02/8187 517 и 02/8187 534. С цел избягване на големи струпвания от хора и спазване на противоепидемичните мерки, молим бенефициентите да спазват стриктно предварително записаните часове, както и да носят лични предпазни средства. На официалната интернет страница на ДФ „Земеделие“ са публикувани образци на документите за кандидатстване.

До 12 март се удължава приемът на проекти за информираността на лозаро-винарския сектор
5964
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Фонд Земеделие
До 25 септември ще има авансови плащания по лозарската програма
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини