Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
10.11.2020 г.

Престижната награда за международна техническа иновация Eima 2021, отново бе връчена на Landini

Престижната награда за международна техническа иновация Eima 2021, отново бе връчена на Landini

След като спечели с тяхната Advanced Driving System през 2018 г., групата Argo Tractors отново е удостоена с награда, благодарение на системата Electra - Evolving Hybrid, предназначена за Landini REX4, която трябва да заеме централно място както на Eima Digital, в предварителният преглед насрочено на уеб платформа от 11 до 15 ноември и във физическото издание на Eima 2021, планирано от 3 до 7 февруари в панаирния квартал на Болоня Fiere.

„За Argo Tractors това е важно признание, което възнаграждава големия ни ангажимент и инвестициите ни в научноизследователска дейност, която ни позволяват да постигнем най-модерните технологични нива за нашите трактори“ - коментира доволен Джовани Еспозито, директор за иновации в Argo Tractors, след като чу новината за наградата. „Еволюцията на нашите продукти предоставя на клиентите най-иновативните решения за оптимизиране на производителността и подобряване на качеството на тяхната работа, с голям фокус - както винаги и върху човешкия фактор. От тази гледна точка, системата Electra - Evolving Hybrid - е проектирана да подобри допълнително управлението, комфорта и лекотата на използване на трактори LANDINI REX4, така че да отговори на нуждите на съвременна клиентска база - използвайки нова технология за гарантиране на разходите ефективност с оглед на околната среда и устойчивостта, които винаги са основни цели “.

Предназначен за овощни градини и лозя, Landini REX4 вече е спечелил репутация със своите умения за лесно управление, които се комбинират с поразително пестеливи текущи разходи, за да отговорят на нуждите на най-взискателните клиенти.

Такива качества са съчетани с решения, които освен това имат за цел да повишат ефективността на трактора и допълнително да подобрят комфорта по време на дългите часове, прекарани в управлението на трактора.

Landini REX4 Electra – Развиващият се хибриден трактор се отличава с иновативно електрическо задвижване на предния мост с независими колела, регенерация на спирачната енергия, кабина с електронно управляемо полуактивно окачване и полуавтоматична трансмисия, която ви позволява да избирате скоростта на движение с помощта на джойстик.

От този оригинален проект Argo Tractors разработи както механичната част, така и електрическите компоненти. REX4 Electra е задвижван от дизелов двигател с мощност 110 к.с., електро-хидравличен реверс и Power Shift трансмисия с 3 предавки под товар (H-M-L).

Най-значимите нови функции включват активен преден мост с изцяло електрическо задвижване, два независими електродвигателя и свързаните с тях сензори, електронно управление, генератор и акумулатор, възстановяването на енергията при спиране обратно в акумулатора.

Цялата система се управлява от PMS (Power Management System), която контролира работата на всички устройства, включително акумулатора и управлява двигателя и генератора чрез съответните инвертори.

Този модерен подход направи възможно създаването на хибриден трактор, в който дизеловият двигател захранва предните електрически двигатели чрез генератор и батерия и непрекъснато „разговаря“ със стандартните механични задни крайни предавки. Резултатът е основно паралелен хибрид със система, която е независима от механичното съотношение между задните и предните колела на трактора.

Тази комбинация от технологични подобрения гарантира 10% икономия на гориво, 15% по-голям радиус на завиване и по-голяма стабилност в режим на транспорт.

Включено е и ново електронно контролирано окачване на кабината за повишаване на комфорта, благодарение на полуактивна система, подобна на тази, която вече се предлага на трактори от висок клас. Окачена на четири точки, кабината е оборудвана с две пасивни системи на предно окачване, докато два амортисьора, управлявани от електрически сигнал, намаляват вибрациите отзад. Контролен блок засича движението на трактора по неравният терен и непрекъснато регулира в реално време. Отново системата може да бъде справедливо описана като хибридна, балансиран компромис между „меко“ поведение за поемане на вибрации и „по-твърда“ настройка, за да се предотврати накланянето на кабината при рязко спиране.

Подобрението в комфорта може да бъде ясно оценено както на полето, така и на пътя, с 15% по-малко вибрации.

Полуавтоматичната трансмисия използва актуатор за въздействане върху лостовият механизъм, отговарящ за превключването на предавките. Многофункционален джойстик в кабината замества традиционния скоростен лост. Електронният блок за управление (ECU) получава информация за промяната на скороста от джойстика и данни за състоянието на трактрора от сензорите. Когато условията, необходими за промяна на скоростта, са изпълнени, ECU сигнализира на задвижващите механизми да превключат на подходящата предавка трансмисията. Предимствата са очевидни: напълно автоматизирано превключване, един механичен  лост по-малко в кабината, което води до по-малко шум и замърсяване.

REX4 Electra - Еволюиращ хибрид - е още едно доказателство за това колко страстно Landini продължават да работят за обновяване на селскостопанската механизация и остава безспорен лидер в сектора в световен мащаб.

Престижната награда за международна техническа иновация Eima 2021, отново бе връчена на Landini
17904
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини