Начало » Новини » Страната
24.09.2020 г.

Предстои българо-румънска конференция с насоченост към биоикономиката и клъстерите

Възможност за представители на българския и румънския бизнес
Предстои българо-румънска конференция с насоченост към биоикономиката и клъстерите

На 28 и 29 септември 2020 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира двудневна българо-румънска клъстерна конференция „Биоикономиката като двигател за екологичен чист, устойчив и приобщаващ растеж. Клъстерите и тяхната роля на ключови играчи в процеса“ с провеждане на бизнес срещи между представители на българския и румънския бизнес.

Събитието ще се проведе в хотел „Астор Гардънс“, к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, гр. Варна, и се организира съвместно с националните клъстерни асоциации на България и Румъния и с подкрепата на Европейския клъстерен алианс.

Международната конференция е тип „хибридна конференция“ (присъствена и онлайн) и е част от поредицата събития в рамките на „зелената седмица“ на Европейската комисия, посветена на темата за биоикономиката като двигател за зелен, устойчив и приобщаващ растеж.

Подробна информация да събитието и лекторите, които ще се включат в отделните панели, както и информация за онлайн участие ще откриете на сайта, създаден специално за събитието: bgro2020.clusterevents.eu

В рамките на първия ден, 28.09.2020 г.,  ще бъде разгледана темата за биоикономиката като част от веригата за създаване на добавена стойност на селскостопанските храни, преквалифициране, S3 и ще се наблегне на ролята на клъстерите като стълбове на индустриалните екосистеми.

Вторият ден е посветен на съвместните работни сесии и дискусии между представителите на български и румънски клъстерни организации към общ подход в Дунавския и Европейския контекст. В допълнение към основната тема на събитието, организаторите приветстват участието и на други индустриални сектори и техните представители на клъстери, като е осигурен специален панел с възможности за представяне, за да се покажат последните новости в развитието и потенциала на междусекторното сътрудничество.

Очакванията са конференцията да допринесе за насърчаване и подпомагане на българските фирми в обединяването им в клъстери за по-успешна интернационализация и конкурентоспособност. По време на събитието ще има възможност да се проведат преки бизнес срещи с представители на румънски фирми и клъстери с цел създаване на  дълготрайни бизнес партньорства и други ползотворни дейности от взаимен интерес между двете страни. Работният език на конференцията е английски език.

При въпроси, можете да се обърнете към Светла Запрянпова, тел. 02/940 79 75, s.zapryanova@sme.government.bg , и Ася Андреева, тел. 02/940 79 89, a.andreeva@sme.government.bg

Участието в конференцията е безплатно и се организира по проект № BG16RFOP002-2.052-0001 „Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи“, в изпълнение на дейност 2 “Организиране в България на бизнес форуми, конференции, контактни борси и други прояви за създаване на бизнес партньорства”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Предстои българо-румънска конференция с насоченост към биоикономиката и клъстерите
7028
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Международната конференция за винен туризъм - IWINETC
Научната конференция „Земеделието - начин на живот“ ще се проведе в Стара Загора
Информация и записване за участие
Международната конференция AGBIOL 2024 в Одрин събира фермери и учени
Форум
Край Казанлък се открива Десетата национална среща на земеделските производители
Земеделският министър открива изложението в 11,30 часа
Провеждат конференция за науката и практиката на АГРА в Пловдив
Основното събитие за световните лидери на зърнената и маслодайната промишленост
Международна конференция: Черноморско зърно. Европа - 2024
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини