Бобът се сварява в тенджера под налягане за около 45 минути. Маха се капакът и ако водата е много се намалява така, че да остане боб с малко течност. Към омекналия боб се добавя ситно нарязания лук и морковът, нарязан на кубчета.
Киселото зеле се отцежда и нарязва. Запържваме го в мазнината за 3-4 минути. Смесваме с боба.
Свинските ребърца нарязани по дължина, се изпържават в същия тиган (ако е необходимо се добавя мазнина) докато побелеят от всички страни. Добавят се към боба и зелето. Посолява се, добавя се червеният пипер и чубрицата, джоджена и се разбърква.
Ястието се прехвърля в тава и се запича на 200 градуса във фурната за 25 минути или до готовност на ребрата.
Продукти: 400 г боб,1 кисела зелка, 1 кг. свински ребра, 2 глави лук,1 морков,1/2 ч.ч. олио,1/2 с.л. чубрица, 1/2 с.л. джоджен,1 с.л. червен пипер, сол на вкус.